Vasara ir viens no romantiskākajiem laikiem gadā, ne tā? Saule, pludmale, īsi svārki un brīnišķīgs laiks!

Piedāvājam ielūkoties 4 faktos, ko psiholoģijas zinātnieki ir noskaidrojuši par mīlestību un attiecībām.

Vīrieši un sievietes dod priekšroku partnerim – nemierniekam

Ir skaidrs, ka lielai daļai sieviešu patīk vīrieši – nemiernieki. Un tiek uzskatīts, ka vīrieši priekšroku dod paklausīgām sievietēm, kas ievēro noteikumus. Pašas sievietes ir teikušas, ka tāda rakstura iezīme kā pazemība piesaista vīriešus, taču pētījumi liecina pretējo: sieviešu pazemības pievilcība tiek krietni pārspīlēta.

Neironu “sinhronizācija”

Partneri, kas viegli sajūt otra emocijas, jūt dabas pievilkšanos vienam pie otra. Šī emociju sapratne rada savu pievilkšanās spēku. Attēli, kas parādījās smadzeņu scintigrāfijā, parādīja, ka savstarpējā piesaiste ir saistīta ar līdzīgu nervu sistēmas struktūru, ko sauc par “sinhronizāciju”. Sistēma sūta signālus uz smadzenēm par to, cik ātri cilvēks spēj “atšifrēt” potenciālo partneri.

Auguma līdzvērtība

Jauni pētījumi ir atklājuši, ka cilvēks labprāt izvēlas partneri, kurš ir līdzīgs viņa auguma garumam. Lai gan šis pētījums iet pretrunā ar faktu, ka sievietes izvēlas garākus vīriešus, daktere Tenesa apgalvo, ka, saņemot ģenētiskos datus par viena partnera augumu, pētnieki spēja precīzi uzminēt partnera auguma garumu 13% gadījumu.

Vīna glāze

Pētījumi liecina, ka viena vai divas glāzes vīna spēj jūs padarīt pievilcīgāku. Un tas nav visiem zināms fakts, kad visapkārt dzērāji mums nešķiet diez ko pievilcīgi, gluži pretēji. Taču ir pierādīts, ka cilvēkam, kas izdzēris 1 vai 2 glāzes vīna, otrs cilvēks šķiet pievilcīgāks. Tomēr trīs un vairāk vīna glāzes, diemžēl, vairs neražo šādu iespaidu.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube