Mūzikas namā “Daile” piektdien ar koncertu uzstāsies čīliešu dziedātāja un ģitāriste Kamilla Meza, informēja festivāla “Rīgas ritmi” sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Zaķe.

Mezā apvienojas gan dziedātāja, gan arī ģitāriste, kas arī pati raksta savas dziesmas un veido aranžējumus. Viņai piemīt izteikti ekspresīva balss ar īpašu tembru, turpretī improvizācijas un ģitāras pavadījums ir patiess un aizkustinošs, stāsta Zaķe.

Viņa norāda, ka mākslinieces latīņamerikāņu saknes, kā arī saikne ar džezu kombinācijā ar mūsdienu un populāro mūziku, sniedz viņas radītajai mūzikai īpašu un saistošu skanējumu.

Čīliešu mūziķe drīzumā laidīs klajā albumu “Traces”, kurā iekļautas viņas neparastās kompozīcijas, demonstrējot neparasto mūzikas redzējumu ar balss un ģitāras palīdzību. Pieskaitāma jaunās paaudzes džeza mūziķiem, kas ieinteresēti jaunu skanējumu radīšanā un dažādu ietekmju kombinēšanā, Meza Ņujorkas radošajā džeza ainā jūtas kā mājās.

Pirms pārcēlusies uz Ņujorku, māksliniece jau bija labi pazīstama un atzīta mūziķe Čīlē – savā dzimtajā zemē, un viņas pūrā bija jau divi albumi. Pārceļoties uz Ņujorku, dziedātāja uzreiz pieteica sevi jaunajai skatuvei, uzstājoties dažādos džeza klubos, bet, guvusi starptautisku atzinību, māksliniece ir uzstājusies lielākajos pasaules džeza festivālos.

Pirms koncerta dziedātāja dienas pirmajā pusē Latvijas Radio 1.studijā sniegs meistarklasi.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube