Šodien tika aizvadīts pēdējais lielais Rīgas ritmi 2016 dubultkoncerts, kas norisinājās Kongresu namā. Skatītājus priecēja divi neatkārtojami muzikanti – leģendārais multiinstrumentālists Džeims Morisons Latvijas Radio bigbends pavadījumā un klaviermeistars Džastins Kaufmans.

Neredzīgais muzikants un džeza virtuozs Džastins Kaufmans kopš 15 gadu vecuma profesionāli nodarbojas ar džeza mūziku. Pianists, komponists un producents saņēmis augstus novērtējumus vairākos ASV džeza festivālos. VEER Magazine aptaujās tika dēvēts par Gada džeza izpildītāju, šobrīd darbojas leģendārā Quincy Jones  paspārnē. Viņa draudzība ar nu jau aizsaulē aizgājušo džeza trompetistu Clark Terry ir iemūžināta dokumentālajā filmā Keep On Keepin’ On. Džastins satricināja publiku ar sentimentālu uzstāšanos, kuras laikā spēlēja gan citu, gan paša sacerētās dziesmas. “Rīga ir skaista”, – saka Džastins, pat, ja viņš nevarot redzēt, viņš tāpat varot sajust brīnišķīgo pilsētas atmosfēru, kas arī valdīja koncerta laikā.

Savukārt Džeimss Morisons, kurš ir pasaulē zināmākais un populārākais džeza mūziķis no Austrālijas, kļuva pazīstams jau 16 gadu vecumā, sniedzot pārsteidzošus koncertu ASV. Morisons ir uzstājies kopā ar Londonas simfonisko orķestri un īpašos koncertos Karalienei Elizabetei II un ASV prezidentiem, kā arī par nopelniem mūzikā apbalvots ar Austrālijas goda ordeni. Šodien muzikants kāpa uz skatuves Latvijas Radio bigbends pavadījumā ar kopējo projektu, kas apvieno latviešu tautas dziesmas ar atraktīvām džeza notīm.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube