Valdība sēdē otrdien lems par papildu līdzekļu piešķiršanu pirmā mājokļa iegādes programmai ģimenēm ar bērniem, liecina valdības sēdes darba kārtība.

Ekonomikas ministrija aicina attiecīgajai programmai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 2,5 miljonus eiro, kā arī atļaut no budžeta programmas “Ekonomikas attīstības programma” izdevumu apropriācijas subsīdijām un dotācijām pārskaitīt 887 372 eiro, lai finansētu mājokļa atbalsta programmas īstenošanu, novirzot šim mērķim 2016.gadā saņemtos citus pašu ieņēmumus (maksājumi, kurus veic ārzemnieks, piesakoties termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanai).

Vienlaikus izstrādāti grozījumi noteikumos par valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai, nosakot, ka maksimālā darījuma summa mājokļu atbalsta programmas ietvaros ir 200 tūkstoši eiro.

Tāpat paredzēts noteikt, ka nekustamajiem īpašumiem mājokļu programmas ietvaros, kuru vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro, valsts nodevas likme tiek saglabāta 0,5% apmērā, bet nekustamajiem īpašumiem, kuru vērtība pārsniedz 100 tūkstošus eiro, valsts nodeva par nekustamo īpašumu tiek noteikta 500 eiro plus 2% no nekustamā īpašuma vērtība.

Jau rakstīja, ka 2015.gada janvārī tika sākta mājokļu galvojumu programma, kuras ietvaros ģimenes ar bērniem var saņemt valsts galvojumu kredīta saņemšanai mājokļa iegādei.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube