Daudzi no mums neredz neko sliktu tajā, ka tiek lietoti alkoholiskie dzērieni pirms gulētiešanas, piemēram, glāze sarkanvīna. Kāds pētījums atklājis, ka 20% amerikāņu pirms došanās pie naktsmiera dzer alkoholu, lai ātrāk iemigtu. Bet vai tas ir tik nekaitīgi mūsu organismam?

Nedaudz alkohola patiešām var palīdzēt tev iemigt. Tas ietekmē tevi tādā veidā, ka tu iemiedz ļoti cieši, neredzot sapņus un tā tu vari nogulēt pirmo daļu nakts. Bet neskatoties uz to, otrajā nakts daļā tavs organisms neatpūšas, bet gan ir piespiests pārstrādāt izdzerto alkoholu un tas nav tik viegli. Savukārt metabolisma process izraisa miega traucējumus, kā rezultātā nakts vidū var pat pamosties no skaņas, kas jūs pēkšņi pamodina.

Rezultātā, tavas smadzenes nespēj atpūsties nakts laikā un no rīta tu jūties kā salauzts.

Ir pierādīts, ka sievietes ir vairāk pakļautas alkohola ietekmei, nekā vīrieši. Tāpat zināms, ka sievietes, kuras ir izdzērušas tikpat daudz alkohola, kā vīrieši, guļ par 20 minūtēm mazāk, kā arī pa nakti mostas biežāk, tāpat viņām ir grūtāk aizmigt.

Tāpēc nevajadzētu lietot alkoholu 2-3 stundas pirms došanās gulēt.

Alkohols var traucēt arī tavai elpošanas sistēmai. Jā, alkohols ir lielisks veids, kā atbrīvot muskuļus, bet cilvēki, kas krāc vai tiem ir citas grūtības ar elpošanu, situāciju var tikai pasliktināt. Pirmkārt, alkoholiskie dzērieni var pastiprināt krākšanu, otrkārt, pasliktināt tavu elpošanu miegā.

Alkohols ir dzēriens, no kura ļoti bieži gribās uz tualeti, kas nozīmē, ka visas nakts garumā tev būs jāceļas un jāapmeklē labierīcības. Tā, piemēram, izdzerot tikai 2 glāzes alus, uz tualeti būs jāiet daudz biežāk, nekā tad, ja tu būtu izdzērusi 2 glāzes ūdens. Ja tu dodies gulēt uzreiz pēc alkohola lietošanas, esi gatava drīz celties un iet uz tualeti.

Cilvēka nervu sistēma ir veidota tā, ka alkohola lietošana pirms gulēšanas to ietekmē, kā rezultātā, iespējams, tu nakts laikā, precīzāk, jau rīta pusē cīnīsies ar murgiem, turklāt ļoti reālistiskiem un krāšņiem. Vai tie būs sapņi par to, kā tu krāc un gribi uz tualeti visu nakti? Labāk tev to nezināt. 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube