Jaunieši no Polijas un Baltijas valstīm pirmdien, 11.jūlijā, starptautiskā zibakcijā “Tu vari palīdzēt” iestāsies par dzīvnieku aizsardzību rūpnieciskajā lopkopībā, informēja biedrība “Dzīvnieku brīvība”.

“Ikviena cilvēka spēkos ir palīdzēt dzīvniekiem, samazinot dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu savās ikdienas pārtikas izvēlēs,” izteicās projekta vadītāja un biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes locekle Katrīna Krīgere. Viņa norāda, ka Eiropas Savienības (ES) dzīvnieku aizsardzības un labturības stratēģijā 2012.-2015.gadam konstatēts apdraudējums dzīvnieku labturībai ES un problēmu iespējams atrisināt, informējot patērētāju.

Zibakcija ir daļa no Eiropas Savienības “Erasmus+” programmas, kurā tiek izglītoti jaunieši un stiprināta sadarbība starp dzīvnieku aizsardzības organizācijām Baltijas jūras reģionā.

Ar “Erasmus+” atbalstu pašlaik Latvijā notiek apmācības 55 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas jauniešiem, kuri darbojas dzīvnieku aizsardzības organizācijās. Mācību procesā jaunieši apgūst zināšanas un prasmes līdzdalībai sabiedrības informēšanas un likumu izstrādes procesos, kas saistīti ar dzīvnieku labturību un dzīvnieku produktu ražošanas procesa caurspīdīgumu. Projekta laikā tiek arī izstrādāta rokasgrāmata jauniešiem par pasākumiem, kas vērsti uz sadarbības stiprināšanu starp dzīvnieku aizstāvības organizācijām Baltijas jūras reģionā.

Zibakcija notiks pirmdien, 11.jūlijā, plkst.13.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube