Vai jums gadās tā, ka tikai no vienas domas par citronu mute piepildās ar siekalām? BBC Future eksperts uzskata, ka atbilde uz šo jautājumu spēj atklāt jūsu psiholoģiskā tipa īpašības.

Jūs uzskatāt sevi par intravertu vai ekstravertu?  Iespējams, ka šāds jautājums uzreiz liks aizdomāties par to, vai jūs esat klubu pielūdzējs? Vai, iespējams, jūs vēlēsieties uzzināt atbildi no kāda online testa, kas ne vienmēr ir objektīvs.

Piemēram, jums patīk ballītes, bet jūsu labākajam draugam tās patīk daudz vairāk: tad jūs esat ekstraverts vai nē?

Ir viens veids, kas precīzi noteiks, kas jūs esat: atbildi uz jautājumu sniegs parasts citrons, tiešāk – koncentrētā citrona sula.

Šāds tests jau sen tiek izmantots psiholoģijā un to ir ļoti viegli veikt mājas apstākļos: tam jums būs nepieciešams vates kociņš, kura centrā ir piesiets diegs.

Uzlieciet vienu kociņa galu uz mēles un paturiet 20 sekundes. Vēlāk iepiliniet 5 koncentrētā citrona pilienus, norijiet un ielieciet mutē otru kociņa galu, arī uz 20 sekundēm.

Izņemiet kociņu no mutes un, turot to aiz diega, paskatieties, vai tā karājas horizontāli vai arī tas gals, kuru jūs likāt mutē pēc citrona garšas, atrodas zemāk, jo kļuva smagāks. Ja tomēr otrs gals pārsver pirmo, tad tas nozīmē, ka jums ir paaugstināta siekalošanās, kas ir fizioloģiska intravertu cilvēku pazīme.

Ja kociņš stāv horizontāli, tas nozīmē, ka jūsu organisms nenoreaģēja pārāk stipri uz skābo garšu, tad, visticamāk, tu esi ekstraverts.

Jebkurā gadījumā ekstraversija un intraversija nav vienīgie personības faktori, kurus var noteikt ar citronu.  Vienā no 2014. gada publikācijām tika aprakstīts, ka šis skābais auglis var noteikt arī empātijas līmeni.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube