Aptieka jau sen vairs nav tikai medikamentu iegādes vieta. Aizvien vairāk cilvēku aptiekā izvēlas iegādāties arī dermokosmētiku ādas kopšanai. Šā gada pirmajos piecos mēnešos vien salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn BENU aptiekā kosmētisko līdzekļu iegāde pieaugusi par 20%.

Pirktākā kosmētisko līdzekļu grupa nemainīgi ir krēmi sejas ādai. Tai seko sejas ādas attīrīšanas līdzekļi, ķermeņa kopšanas līdzekļi un kosmētika matu kopšanai. Savukārt, sīkāk aplūkojot sejas krēmu grupu, vislielākais pārdošanas pieaugums ir pretnovecošanās sejas ādas krēmiem un krēmiem aknes skartai ādai.

Pārdošanas tendences rāda arī to, ka cilvēki aizvien atbildīgāk izturas pret drošu sauļošanos. Turklāt šajā kategorijā visvairāk iegādāta kosmētika bērniem. Šā gada pirmajos siltajos mēnešos – maijā un jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, sauļošanās kosmētika iegādāta par 24% vairāk, bet atsevišķi maijā – pat par 106% vairāk nekā pērn. Kā uzsver S.Zariņa, pieprasījums pēc saules kosmētikas lielā mērā ir atkarīgs no saulaino dienu skaita un ceļotājiem, kuri laikus parūpējas par sauļošanās kosmētiku līdzņemšanai.

Skaista un starojoša sejas āda ir ne vien pareizas kopšanas, bet arī veselīga dzīvesveida rezultāts.

 giph11y

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube