Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis no trešdienas līdz svētdienai, 17.jūlijam, piedalīsies Āzijas – Eiropas sanāksmes (ASEM) samitā Ulanbatorā, Mongolijā, kur ar citu valstu augstākajām amatpersonām pārrunās sadarbību transporta un loģistikas nozarē, uzzināja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Prezidents samitā iepazīstinās valstu līderus ar Latvijas pieredzi un potenciālu tranzīta jomā, savienojot Eiropas un Amerikas kravu plūsmas ar Krieviju, Austrumeiropu un Centrālāziju.

Vējonim samita laikā paredzētas sarunas ar Mongolijas prezidentu Elbegdordžu Cahjagīnu, Singapūras premjerministru Li Sjanluņu, Ķīnas Tautas Republikas Ministru prezidentu Li Kecjanu un Indijas viceprezidentu Muhamedu Hamidu Ansari.

Samits šogad atzīmēs 20.gadadienu un tajā piedalīsies 51 Eiropas un Āzijas valstu un valdību vadītājs, kā arī Eiropas Savienības augstākās amatpersonas – Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Pasākumā iecerēts pārrunāt Āzijas un Eiropas savienojamības aspektus, darba metodes, nākotnes perspektīvas, kā arī diskutēt par klimata izmaiņām, ilgtspējīgu attīstību, daudzpusēju tirdzniecības sistēmu, katastrofu seku novēršanu un menedžmentu, enerģijas drošību, pārtikas drošību un citiem jautājumiem.

ASEM izveidoja 1996.gadā kā Eiropas un Āzijas dialoga un sadarbības forumu. Ik pēc diviem gadiem ASEM valstu un valdību vadītāji tiekas samitā, lai noteiktu ASEM prioritātes. Šie samiti notiek pārmaiņus Āzijā un Eiropā.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube