Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” norēķinājusies ar konsultantu “Prudentia” saistībā ar lidsabiedrībai piesaistīto investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu.

Jautājums par kompensācijas (success fee) izmaksāšanu “Prudentia” kļuva neskaidrs pēc tam, kad konsultants publiski paziņoja, ka izdevies atrast investoru “airBaltic”. Satiksmes ministrija (SM) pārmeta “Prudentia” konfidencialitātes noteikumu pārkāpšanu, un valdība apturēja rīkojumu, ar kuru konsultants bija piesaistīts “airBaltic”.

Toreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kā arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kuram strīdīgais jautājums par Montāga-Girmesa piesaisti “airBaltic” maksāja amatu, kritizēja “Prudentia” darbu, uzsverot, ka konsultantam atlīdzība par investora piesaisti “airBaltic” nebūtu jāsaņem.

Arī SM valsts sekretārs un “airBaltic” kapitāldaļu turētājs Kaspars Ozoliņš iepriekš izteicās, ka “Prudentia” nebūtu jāsaņem kompensācija “airBaltic” investora piesaistē. SM ieskatā galvenais darbs investora piesaistē tika paveikts jau pēc atteikšanās no konsultanta pakalpojumiem un neesot pamata maksāt kompensāciju “Prudentia”. Tāpat bijuši konfidencialitātes nosacījumu pārkāpumi.

Savukārt “Prudentia” iepriekš noraidījusi pārmetumus par konfidencialitātes noteikumu pārkāpumiem, uzsverot, ka attiecīgie paziņojumi tika saskaņoti gan ar aviokompāniju, gan potenciālo ieguldītāju. “Prudentia” pārmeta bijušajam satiksmes ministram Matīsam sabiedrības maldināšanu un melu izplatīšanu par uzņēmuma darbu un lomu investora piesaistē.

Sākotnēji “Prudentia” kompensācija par investora piesaisti bija paredzēta 2% apmērā no piesaistītās summas un, ņemot vērā Montāga-Girmesa ieguldītos 52 miljonus eiro, būtu vairāk nekā miljons eiro.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube