Krievija konsekventi pastiprina savu militāro potenciālu reģionā un īstenos šos savus plānus neatkarīgi no tā, kā NATO šeit palielinās savu aizsardzības potenciālu, uzskata Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Artūrs Paulausks.

Viņa vadītā komiteja pirmdien slēgtā sēdē apsprieda nesenā NATO Varšavas samita rezultātus. Nolūkā atturēt Krieviju no iespējamās agresijas alianses dalībvalstu līderi Varšavā apstiprināja četru daudznacionālu bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs. Krievija uz šiem NATO lēmumiem reaģēja kritiski, nosaucot to par “atgriešanos Aukstā kara laikos”.

Pēc sēdes atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai šāds NATO lēmums nepamudinās Krieviju sakoncentrēt vēl lielāku militāro potenciālu Kaļiņingradas apgabalā pie Lietuvas robežas, Paulausks sacījis, ka Krievija savus spēkus šai teritorijā pastiprinās neatkarīgi no alianses rīcības.

“Mēs tiešām nepiedalāmies tādā sacensībā un nedarām neko vairāk. Krievija kopš 2000.gada konsekventi palielina un modernizē savus spēkus. Tās pašas [tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes] “Iskander” – pirms septiņiem astoņiem gadiem tika runāts, ka tās dislocētas Kaļiņingradā. Tagad atkal tiek atkārtota šī ziņa – ja te būs bataljons, būs arī “Iskander”. Krievijai ir skaidrs un konsekvents plāns, un tā to pilda, mēs reaģējam, mēs palielinām savas aizsardzības spējas, bet krievi šīs darbības veiks, vai nu mēs to darīsim vai nē,” viņš norādījis.

Krievijas vēstnieks Viļņā Aleksandrs Udaļcovs jūlija sākumā intervijā ziņu aģentūrai “Interfax” izteicās, ka iespējamā raķešu “Iskander” izvietošana Kaļiņingradas apgabalā būtu “nopietna atbilde uz NATO darbībām Eiropā”.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube