Liekas, ka šo šedevru zina pat mazs bērns. Slavenā fotogrāfija ar Salvadoru Dali galvenajā lomā tika izveidota 1948.gadā. Leģendārā Filipa Halsmana (Philippe Halsman) fotogrāfija bija veltīta jaunai Atoma ērai, kā arī Dalī mākslas darbam Atoma Leda.

 

 

Filipam Halsmanam vienmēr ir bijis savs stils, bet vienu mēs zinām pilnīgi noteikti – viņš pirmais sāka bildēt cilvēkus lēciena laikā un, pateicoties tam, kļuva neiedomājami populārs.

Šīs fotogrāfijas stāsts ir neparasts, īpaši tad, ja runā par mūsdienu fotošopa paaudzi. Vai jūs varat iedomāties, ka tikai šīs vienas fotogrāfijas dēļ tika aizvadītas 6 filmēšanas stundas, apmēram 30 lēcieni un vesels asistentu bars: tieši viņi meta gaisā visus kaķus un laistīja tos ar ūdeni.

Tajā dienā Filips Halsmans bija nenogurdināms: pēc katra jaunā kadra viņš devās attīstīt filmiņu un novērtēt rezultātu. Uz trīs! – kaķu metiens un ūdens, uz četri! – Dali lēciens. Ja lēca pārāk vēlu – pārfilmēt! Asistentiem vajadzēja dot laiku kaķu žāvēšanai un grīdas slaucīšanai. Asistents kadrā – pārfilmēt! Ūdens trāpīja Dalī – pārfilmēt! Kaķi saskrējās ar Dali – pārfilmēt! Un tā 6 stundas…

Starp citu, no sākuma ūdens vietā Halsmans vēlējās izmantot pienu , tomēr no idejas nācās atteikties, baidoties no izšķērdēšanas apvainojumiem ( 1948.gads – pēckara laiks).

 

 

 

 

Avots

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube