Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) otrdien, tiekoties ar Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Andi Damlicu (“Reģionu alianse”), uzdevis Ķekavas pašvaldībai mēneša laikā nodrošināt kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu, uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ja dome nepieņems nepieciešamos lēmumus pakalpojumu nodrošināšanai atbilstoši likumā noteiktajam noteiktajā termiņā, VARAM rosinās Ķekavas novada domes ārkārtas sēdi ar konkrētu darba kārtību un sagatavotiem lēmuma projektiem. “Ja arī tad netiks pieņemti atbilstoši domes lēmumi, tiks izvērtēta Ķekavas pašvaldības spēja pildīt tai ar likumu noteiktās funkcijas,” norādīja Gerhards.

Viņš otrdien Damlicu uz tikšanos bija aicinājis, lai pārrunātu kanalizācijas atslēgšana Lapenieku ciema iedzīvotājiem Ķekavas novadā. Ciema iedzīvotāji atteicās slēgt līgumus ar pašvaldības uzņēmumu “Baložu komunālā saimniecība”, kuru privāts uzņēmums “Zeltenieki” pilnvarojis sniegt kanalizācijas pakalpojumus. Pēc ministrijas sniegtās informācijas, “Zeltenieki”, kas nodarbojas ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, dara to bez novada domes lēmuma un pašvaldības funkcijas deleģējuma, norāda ministrijā.

Tikšanās laikā Gerhards uzdeva Ķekavas novada domes priekšsēdētājam nekavējoties nodrošināt kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību Lapenieku ciema iedzīvotājiem, un pēc iespējas ātri, bet ne vēlāk kā mēneša laikā, pieņemt nepieciešamos domes lēmumus situācijas sakārtošanai – noteikt kanalizācijas pakalpojumu sniedzēju Lapenieku ciemā, laika periodu, kādā darbojas pakalpojumu sniedzējs, un noteiktus pamatotus tarifus kanalizācijas pakalpojumam minētajā teritorijā.

Lai paātrinātu situācijas risināšanu, ministrs uzdeva Ķekavas novada domei izvērtēt arī Lapenieku ciema kanalizācijas tīklu atsavināšanu pašvaldības īpašumā.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube