Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina jauniešus izvēlēties militāro karjeru un līdz 31.jūlijam pieteikties studēt Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA); studiju laikā iespējams saņemt vismaz 780 eiro lielu atalgojumu mēnesī.

Bruņotajos spēkos norāda, ka šogad profesionālajā dienestā tiek plānots uzņemt 700 karavīrus, 120 no viņiem – studijām NAA. Apgūstot militāro karjeru, studentiem tiek piedāvātas daudz dažādas priekšrocības, kas nav citās mācību iestādēs – piemēram, studijas ir bez maksas un jau studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē. Kadetiem tiek nodrošinātas karavīra sociālās garantijas un tiek maksāta karavīra algu, sākot ar 780 eiro pēc nodokļu nomaksas. Tāpat kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu.

Akadēmija jauniešiem piedāvā studiju iespējas trijās profesionālās augstākās izglītības bakalaura līmeņa studiju programmās – “Sauszemes spēku militārā vadība”, “Gaisa spēku militārā vadība” vai “Jūras spēku militārā vadība”. Tāpat jaunieši pēc programmas absolvēšanas iegūst virsnieka profesiju. Kopējais studiju ilgums šajās studiju programmās ir četri gadi un seši mēneši.

Savukārt maģistra līmenī iespējams apgūt profesionālo augstākās izglītības programmu “Komandējošā sastāva virsnieks”, iegūstot otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Kopējais studiju ilgums pēc kadeta kandidātu apmācības ir gads un trīs mēneši.

Tomēr pirms studijām akadēmijā visiem kandidātiem vispirms jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma, kas 13 nedēļas norit Kājnieku skolā Alūksnē un astoņas nedēļas – Instruktoru skolā Cēsīs.

Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu valsts aizsardzības nozarei.

Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube