Lielbritānija pastiprinās drošības atbalstu Baltijas valstīm, īstenojot NATO Varšavas samitā pieņemtos lēmumus par militārās klātbūtnes palielināšanu Austrumu flanga valstīs, pēc tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidenta kancelejā aģentūra BNS uzzināja, ka sarunas laikā līdzšinējā Latvijas un Lielbritānijas sadarbība aizsardzības jautājumos, nodrošinot Baltijas gaisa telpas patrulēšanu, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra izveidi un Latvijas bruņoto spēku līdzdalību NATO militārajās mācībās, tika atzīta par veiksmīgu.

Vējonis norādīja, ka Latvijai un Lielbritānijai jāpaliek labiem sadarbības partneriem arī pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). “Līdzšinējā divpusējā sadarbība tirdzniecībā un uzņēmējdarbībā ir nozīmīga abām pusēm,” uzsvēra prezidents.

Tiekoties ar Lielbritānijas ārlietu ministru, Vējonis atkārtoti aicināja britu varas iestādes nodrošināt, lai pēc referenduma par izstāšanos no Savienības netiktu ietekmēts Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu statuss, un stingri vērsties pret jebkādām neiecietības izpausmēm pret Latvijas valsts piederīgajiem Lielbritānijā.

Valsts prezidents sarunas laikā arī norādīja, ka Krievijas valdības informācijas politika ir vērsta uz eiroatlantiskās vienotības šķelšanu, tāpēc ES un NATO būtu jāveido cieša sadarbība, lai šos draudus novērstu. Satura monitorings, nepieļaujot naida runu, naida kurināšanu dažādu kopienu vidū, aicināšanu uz vardarbību, ES pārrobežu apraides ļaunprātīgu izmantošanu, mediju profesionalitātes celšana un auditoriju kritiskās domāšanas vairošana ir galvenie uzdevumi šai jomā, teica Vējonis.

Valsts prezidenta oficiālajā vizītē Lielbritānijā notikusi Vējoņa audience pie karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D’Souzu, parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu, kā arī tikšanās ar latviešu kopienas pārstāvjiem. Trešdien Vējonis viesojas arī ar NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābu.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube