Zviedrijas lielveikala augļu nodaļā pircējus ir pārsteidzis milzīgs spalvains tarantuls, kuru tur varbūt atstājis tā īpašnieks, vēstīja ziņu portāls The Local,  atsaucoties uz veikala īpašnieku.

Zirneklis tika atrasts veikalā Ica Maxi Zviedrijas dienvidu pilsētā Jenčepingā.

“Viss noritēja labi, tas mierīgi sēdēja un mēs spējām to notvert,” reģionālajam laikrakstam Jnytt pastāstīja veikala menedžeris Oskars Henningsons.

Spalvainais zirneklis tika aizvests uz Kolmordenas zooloģiskā dārza tropikāriju, kur eksperti konstatēja, ka tas ir Dienvidamerikas tarantuls.

“Tarantulam nav redzamu ievainojumu, un tas norāda, ka personāls rīkojies pareizi,” sacīja dzīvnieku kopējs Afrians Odenlinds.

Sākumā tika uzskatīts, ka zirneklis iekļuvis veikalā ar ābolu kasti, tomēr aculiecinieki bija redzējuši cilvēku, kas to atstāja veikalā.

Tarantuli ir indīgi, un to kodiens var izraisīt nopietnas konvulsijas, sliktu dūšu un sāpes, tomēr tie nav izraisījuši neviena cilvēka nāvi, paziņoja Stokholmas Skansena zooloģiskā dārza eksperti.

Zviedrijas lielveikalos eksotiski dzīvnieki ir atrasti arī iepriekš. Šogad Vermlandes lēnē lielveikala personālu pārbiedēja žņaudzējčūska boa, kas tika atrasta banānu kastē.

 

 

Info: NBS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube