Vasara jau savā pilnbriedā, bet mainīgo laika apstākļu dēļ nav sanācis nedz baudīt ūdens peldes, nedz iegūt zeltaini skaistu iedegumu. Taču vasara nav iedomājama bez skaista iedeguma, vai ne?

Lai risinātu šo problēmu, talkā bieži tiek ņemti dažādi krēmi, putas vai losjoni, kas ietonē ādu, taču to smarža nereti ir neizturama un sastāvā mēdz būt dažādas ķīmiskās vielas, kuru nosaukumu izlasīšana pat rada problēmas. Tāpēc mēs meklējam dabiskus līdzekļus, kas palīdzētu iegūt to ideālo, saules noglāstīto ādu.

Par laimi, esam atraduši risinājumu, kas, iespējams, slēpjas tavā virtuvē vai arī pāris soļu attālajā veikalā.

Kā izrādās, tase melnās tējas satur ne tikai polifenolu (pazīstamāks kā antioksidanti) un kofeīnu, bet arī vielas, kas darbojas kā pagaidu paštonējošais līdzeklis. Melnās tējas lapas ir ļoti tumšas, un tās paberzējot gar ādu, to iespējams iekrāsot brūnā tonī.

Seko šiem pāris padomiem un iegūsti sev vēlamo iesauļoto ādu bez došanās saulē.

Tev būs nepieciešams:

5 melnās tējas maisiņi, ja vēlies vēl tumšāku ūdeni, izmanto beramo melno tēju;
vidēja izmēra katliņš;
tukša, tīra pudele, kurai var pievienot pūšamu galu;
grima sūkļi;
ūdens.

Tāpat, kā lietojot paštonējošos krēmus, pirms procedūras noteikti atbrīvojies no liekā apmatojuma (un tas nav tādēļ, ka mums nepatiku spalvainas kājas, nebūt ne, tomēr tonēšanas līdzekļa uzklāšana uz gludas ādas būs daudz vienkāršāka un vienmērīgāka).

Ieliec visus tējas maisiņus katlā, pielej aptuveni divas krūzes ar ūdeni un liec uz plīts, lai vārās. Kad ūdens ir uzvārījies, ļauj, lai katlā esošais saturs aptuveni 10-15 min ievelkas. Kad ūdens katlā atdzisis līdz istabas temperatūrai, izņem tējas maisiņus. Tad katliņā esošo šķidrumu ielej pudelē un vienmērīgi apsmidzini ādu vietās, kuras vēlies padarīt brūnas, pēc tam izlīdzini ar grima sūkli.

 

Ļoti uzmanīgi un taupīgi smidzini uz ceļiem, elkoņiem un potītēm. Pārliecinies, ka šajās vietās tēja ir izlīdzināta pēc iespējas precīzāk un rūpīgāk. Pēc tam obligāti nomazgā rokas un pārliecinies, ka esi kārtīgi nožuvusi, nesteidzies. Pirms neesi kārtīgi nožuvusi, neej gulēt vai nevelc mugurā drēbes, protams, ja nevēlies, lai viss apģērbs un gultas veļa kļūtu brūna.

Ja vēlies, lai izsmidzināmais tonēšanas līdzeklis būtu atvēsinošs, ieliec to ledusskapī.

Nesatraucies, ja pirmajā reizē neizskatās perfekti un vietām izskatās nepilnīgi. Savu izveidoto iedegumu ļoti vienkārši vari nomazgāt nost, jo tā taču ir tikai tēja. Tā kā tonis nomazgāsies, ja būs saskare ar ūdeni, iesakām šo metodi tikai tad, ja nav plānota atpūta pie ūdens. Ja steidzies, bet vēlies kaut nedaudz iedeguma, ejot vannā, ūdenī samet tējas maisiņus un ļauj, lai ūdens iekrāsojas, tad veic savus vannas rituālus. Tas sniedz vieglu iedeguma efektu un jau esošajam iedegumam ļaus noturēties daudz ilgāk.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube