Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien svinīgā ceremonijā pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Baibai Bražei, uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ārlietu ministrijā Braže darbu uzsāka 1993.gadā. Ārlietu dienestā viņa ir ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Humanitāro jautājumu nodaļas vadītāja, 1.Politiskā departamenta direktore, Latvijas vēstniece Nīderlandē, pastāvīgā pārstāve Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā un Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja. Braže ir bijusi arī Ministru prezidenta padomniece ārpolitikas jautājumos. Šobrīd viņa ir vēstniece, Komunikācijas direkcijas vadītāja un nerezidējošā Latvijas vēstniece Indonēzijā.

Vēstniece absolvējusi Latvijas Valsts Universitātes Juridisko fakultāti, ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, kā arī papildinājusi zināšanas dažādos starptautisko tiesību un diplomātijas kursos. Baiba Braže ir apbalvota ar II šķiras Atzinības krustu, kā arī saņēmusi citus Latvijas, Portugāles un Francijas apbalvojumus.

Vēstniece amatā nomainīs Andri Teikmani, kurš vēstnieka pienākumus Apvienotajā Karalistē pildīja kopš 2013.gada maija.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube