Koalīcijas partneriem nav domstarpību par Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža, Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieka Normunda Garbara un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka Oskara Āboliņa amata pienākumu izpildes termiņu pagarināšanu, žurnālistiem pēc koalīcijas sadarbības padomes sacīja koalīcijas pārstāvji, norādot, ka otrdienas valdības sēdē plāno atbalstīt Iekšlietu ministrijas piedāvāto, visiem trim vadītājiem pagarinot viņu pilnvaras.

Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka NA iebildumu pret minētajām amatpersonām nav, taču iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (“Vienotība”) pats devis vairākus uzdevumus Ķuzim, pēc kā arī uzdevumu izpilde tiks vērtēta.

“Vienotības” priekšsēdētājs Andris Piebalgs norādīja, ka kandidāti ir laba izvēle, un politiskais spēks, protams, atbalstot sava ministra virzītās amatpersonas. Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura premjera Māra Kučinska (ZZS) prombūtnes laikā vada valdību, solīja atbalstu visiem trim vadītājiem.

Jau ziņots, ka valdībā iesniegti rīkojumi par amata pienākumu izpildes termiņa pagarināšanu VP priekšniekam Ķuzim, VRS priekšniekam Garbaram un VUGD priekšniekam Āboliņam. Ķuža termiņu VP priekšnieka amatā plānots pagarināt līdz 2018.gada 20.septembrim, bet Garbara un Āboliņa – līdz 2021.gada 20.septembrim.

Termiņu pagarināšana notiks, ņemot vērā amatu pienākuma termiņu beigu tuvošanos, kā arī visu trīs dienestu priekšnieku augstos darba rezultātus, dienesta pieredzi un atbilstību amatam, norādīts rīkojuma projektu anotācijās.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube