Tradicionālais basketbola ”Krastu mačs” šogad risināsies 13. un 14. augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta Rīgas svētku un Rīgas brīvostas svētku ietvaros, informē ”VEF Rīga”.

Diennakts basketbola turnīrs ”Krastu mačs” notiks jau septīto reizi un ir viens no vērienīgākajiem Rīgas svētku notikumiem. Ginesa rekorda vērtās diennaktas basketbola spēles, kur sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, rezultāts patlaban ir 3:3. Pērn ar 1155:1048 uzvarēja labā krasta komanda.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness – diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

“Krastu mača” īpašie notikumi, kas jau tradicionāli atklāj pasākumu, ir trīs punktu metienu konkurss un bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss.

Visu diennakti pasākuma dalībniekus un viesus izklaidē Latvijas labākie dīdžeji, notiek dažādi šovi un konkursi skatītājiem. Kopš pērnā gada “Krastu mačs” papildināts ar “BALTA’s” mūzikas skatuvi, kur arī šogad gaidāma populāru mūziķu uzstāšanās.

Dalība turnīrā ir bez maksas, turklāt katrs dalībnieks saņem unikāla dizaina ”Adidas” spēles kreklu – kreisais krasts baltā, bet labais – melnā krāsā.

“Krastu mača” tiešraidi sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv, kā arī atsevišķu spēļu translāciju televīzijā nodrišina Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

“Krastu mačs” 2016 notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, Rīgas domi, AAS “Balta”, būvkompāniju “Latvijas Energoceltnieks” un basketbola klubu “VEF Rīga”.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube