Ministru kabinets (MK) otrdien lems par 263 211 eiro piešķiršanu valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Rīgas cirks” tā fasādes sienas stiprināšanai, kā arī saistību izpildei par nenotikušajām izrādēm, liecina valdības darba kārtība.

Līdzekļus paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Rīkojuma projekts liecina, ka 188 287 eiro paredzēti cirka ēkas, Merķeļa ielā 4, fasādes sienas nostiprināšanai, bet 30 250 eiro – saistību segšanai par neīstenoto cirka programmu “Tropu fantāzija”, jo bija īstenotas tikai trīs no 20 paredzētajām izrādēm. Saistībā ar cirka pamatdarbības apturēšanu, tam nav iespējams pašam segt radušos zaudējumus. Tāpat 44 674 eiro plānots piešķirt padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai.

Lēmuma projekta anotācijā norādīts, ka Rīgas cirkā, saistībā ar ēkas neapmierinošo tehnisko stāvokli, izveidojusies situācija, kuras dēļ šobrīd ir aizliegta ēkas izmantošana publiskiem pasākumiem. Šis process nesot cirkam būtiskus finansiālos zaudējumus un apdraudot cirka mākslas pieejamības nodrošināšanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube