Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pagājušās sezonas čempionvienība Klīvlendas “Cavaliers” pagarinājusi līgumu ar komandas galveno treneri Taironu Lū, noslēdzot vienošanos uz pieciem gadiem par 35 miljoniem ASV dolāru (31,8 miljoni eiro).

ASV mediji jau iepriekš vēstīja, ka šāda vienošanās tika panākta, taču nu tā kļuvusi oficiāla.

Lū līgumā pirmie četri gadi ir garantēti, līdz ar to viņš šajā laikā saņems vairāk nekā visas spēlētāja karjerā, kad viņš nopelnīja 21 miljonu ASV dolāru (19 miljoni eiro).

Pašlaik 39 gadus vecais Lū par “Cavaliers” galveno treneri kļuva janvārī, kad no šī amata atlaida Deividu Blatu.

Sezonas turpinājumā Lū vadībā “Cavaliers” regulārajā čempionātā izcīnīja 27 uzvaras un piedzīvoja 14 zaudējums, taču izslēgšanas maču turnīrā komanda spēlēja lieliski, pirmo reizi kluba vēsturē kļūstot par NBA čempioni.

Lū iepriekš bija līgas vislabāk apmaksātais galvenā trenera asistents, kad viņš 2014.gada vasarā pievienojās Blata vadītajam “Cavaliers” treneru korpusam, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem par 6,5 miljoniem ASV dolāru (nepilni seši miljoni eiro).

Lū savulaik 11 sezonas NBA aizvadīja kā spēlētājs, bet pēc tam kļuva par treneri, pildot Bostonas “Celtics” un Losandželosas “Clippers” galvenā trenera pienākumus.

“Cavaliers” pagājušās sezonas NBA finālsērijā ar 4-3 pārspēja pērnā gada čempioni Goldensteitas “Warriors”.

Klīvlenda kļuva par pirmo komandu NBA vēsturē, kas finālsērijā spējusi atspēlēties no 1-3 deficīta un kļūt par čempioni.

Informācija: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube