Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns Eiropā nokļuvušos nelegālos imigrantus nosaucis par indi, piebilstot, ka viņa vadītajai valstij nav vajadzīgs neviens pats migrants.

“Ungārijai nav vajadzīgs neviens pats migrants, lai tās ekonomika darbotos vai iedzīvotāji uzturētu sevi, vai, lai valstij būtu nākotne,” viņš paziņoja Budapeštā kopīgā preses konferencē ar Austrijas kancleru Kristinānu Kernu.

“Tādēļ nav vajadzīga kopīga Eiropas migrācijas politika: migrantus var ņemt tie, kuriem tie ir vajadzīgi, bet neuzspiediet tos mums,” aicināja Orbāns.

Viņš uzsvēra, ka “ikviens migrants rada sabiedriskās drošības un terorisma risku”.

“Mums migrācija nav risinājums, bet problēmu (..) ne zāles, bet inde,” paziņoja Ungārijas premjerministrs.

Kerns, uzturoties pirmajā vizītē Ungārijā kopš kļūšanas maijā par kancleru, atzina, ka nelegālā imigrācija Austrijā un Vācijā ir samazinājusies, pateicoties Ungārijas stingrajiem imigrācijas ierobežošanas pasākumiem.

“Ja mēs gūstam labumu no šī procesa, mums ir jāpalīdz tam,” piebilda Kerns.

Abu valstu līderi apsprieda arī nelegālo migrantu atgriešanu no Austrijas Ungārijā, kas pēdējā laika bijis domstarpību avots Vīnes un Budapeštas attiecībās.

Pēc tikšanās Orbāns pauda, ka Ungārija ir gatava uzņemt migrantus, kas Eiropas Savienībā (ES) pirmo reizi ieradušies tieši Ungārijā. Tas skar galvenokārt Balkānu valstu iedzīvotājus, kas ir neliela daļa no migrantiem, kurus Austrija vēlas sūtīt atpakaļ uz Ungāriju.

2015.gadā Ungārijas teritoriju, cenšoties nokļūt bagātākajās Rietumeiropas un Ziemeļeiropas valstīs, šķērsoja aptuveni 400 000 nelegālo imigrantu, līdz Budapešta slēdza savu robežu ar Serbiju, uzceļot dzeloņstiepļu žogu.

Informācija: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube