SIA “Rīgas satiksme” (RS) piedāvātā stāvvietu apmaksas shēma ir neveiksmīga un sarežģīta, uzskata mobilās norēķinu sistēmas SIA “Mobilly” izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

Lai pievērstu Rīgas pašvaldības uzmanību problemātiskajām norēķinu sistēmām, “Mobilly” šodien ieradās Rīgas domē ar divām apelsīniem piepildītām ķerrām, kurām klāt bija pievienota izdruka no sociālajos tīklos veiktās aptaujas, kurā aptuveni 2000 iedzīvotāju, tostarp vairāki simti rīdzinieku, pauduši atbalstu “Mobilly” priekšlikumam atvieglot norēķinu shēmu stāvvietās.

Slaviņš stāstīja, ka šodien Rīgas domē notikušās akcijas mērķis ir vērst uzmanību uz neloģisko RS izstrādāto risinājumu 20% atlaides saņemšanai autostāvvietās B, C un D zonās, kas stājās spēkā no 1.jūlija. Slaviņš uzskata, ka RS piedāvātais atlaides saņemšanas veids ir sarežģīts, jo jāveic vairākas autorizācijas un garš apmaksas process, kas kopumā padara sistēmu par neveiksmīgu un apgrūtinoši lietojamu.

Slaviņš skaidroja, ka RS risinājums kavē rīdziniekus ērti saņemt Rīgas domes piešķirtās atlaides auto novietošanai, jo cilvēkiem ir “jāveic vairākas darbības, kas vairo risku, ka cilvēks var neapzināti kļūdīties un saņemt sodu”.

RS piedāvātā shēma paredz, ka nepieciešamas vairākas autorizācijas un jauna elektroniskā konta – e-maciņa – izveide. Tādējādi “Mobilly” klientiem ir nepieciešams paralēli uzturēt divus elektroniskus naudas kontus – Rīdzinieka kartes e-maciņu un “Mobilly” kontu, atzīmēja Slaviņš.

Informācija: LETA

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube