Maz kaloriju, atsvaidzinošs, bagātīgs ar vitamīniem- sorbets, kas var vel būt labāks vasaras laikā?
Sorbets ir saldējuma radinieks, sasaldēta sula vai kāds cits saldināts dzēriens.Bet, tad kad ir vasaras laiks, to labāk taisīt no svaigām ogām, tad tas skaitīsies par īstu Itāļu sorbetu! Mūsu zemē tas nav īpaši populārs, mums vairāk tīk krējuma saldējums ar šokolādi, riekstiņiem un vēl kādu ievārījumu pa virsu. Taču siltajā laikā, rūpējoties par figūru, sorbets ir ideāla izvēle.
Zemeņu- melleņu sorbets.
Sastāvdaļas:
Zemeņu biezenis- 400 g
Aveņu biezenis- 400g
Svaiga citrona sula- 40 ml
Anīsa kociņs- 1 g
Ūdens- 200 ml
Cukurs- 200 g
Sāls- 1 g
Pagatavošana:
Lai sanāktu biezenis, sablenderējiet sastāvdaļas. Uzsildiet katlņā anīsa kociņu, pievienojiet ūdeni, cukuru, ogu biezeni, svaigu citrona sulu un sāli. Uzkārsējiet visu to, pēc tam ļaujiet atdzist un nokāsiet, lai paliek tikai sula. Dodiet konsistencei pastāvēt nakti ledusskapī un nākamajā rīta ielieciet saldēties, un sorbets gatavs:)
“Zemeņu-banānu pina” sorbets
Sastāvdaļas:
Ananās – 200 g
Zemeņes – 150g
Banāns – 100g
Morgan White(alkohols) – 50 ml
Monin Coconut(alkohols) – 40 ml
laima sula
Cukura sīrups – 20 ml
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas rūpīgi sablenderēt un ielikt saldētuvē saldēties.
Citrona- gurķu sorbets
Sastāvdaļas:
Gurķis – 600 g
Tarhuns(dzēriens) – 50g
Citronu sula – 30g
Pektīns – 10g
Cukurs – 300g
Glikozes sīrups – 50g
Pagatavošana:
Šo labāk taisīt, ja jums mājās ir speciāls gadžets saldējuma taisīšanai.
Ja jums tāda ir, tad- sablenderējiet visas sastāvdaļas, un tad uzvāriet visu, kad atdzesēs, ielieciet uz vienu stundu saldējuma mašīnā.
Upeņu sorbets.
Sastāvdaļas:
Upeņes – 300g
Cukura pūderis – 100 g
Citronu sula – 1 ēdamk.
Ūdens – 30 ml
Pagatavošana:
Sablenderiet ogas un pievienotjiet citronu sulu. Ielejiet katliņā 150 ml. ūdens un pievienojiet cukura pūderi. Vārīt ~5 min.
Dodiet nedaudz atzīst un tad pievienojat sīrupam ogu putru, un ielieciet ledusskapī uz 2-3 stundām.
Ielieciet saldēties masu, un katru stundu mēģiniet ņemt ārā(kādas 3-4 reizes) lai sanāktu laba saldējuma masa. Saldēt 8-9 stundas.
Aveņu- biešu sorbets.
Sastāvdaļas:
Bietes – 2 gab
Avenes – 1 tase
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Glikoze – 5 ēdamkarotes
Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana:
Bietes nemizojot, ielikt folijā un ievietot krāsnī uz 1,5 stundas, 180 grādos.
Kad ir gatavas nomizo, sablenderē kopā ar avenēm. Pievieno cukuru, glikozi, un sāli. Ielikt katliņā, uzvārīt, un jānokāš. Atzesēt un ielikt saldēties. Gatavs:)