Latvijas čempionvienība basketbolā “Valmiera”/ORDO panākusi jaunu vienošanos uz divām sezonām ar centra spēlētāju Viktoru Iļjinu, kurš nākamsezon tiks izīrēts “Jūrmala”/”Fēnikss”, informēja Valmieras komanda.

Augumā raženais 2,12 metrus garais centra spēlētājs aizvadītajā sezonā “Valmiera”/ORDO sastāvā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā 29 mačos vidēji guva 3,9 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Savukārt “Triobet” Baltijas Basketbola līgā (BBL) pagājušajā sezonā 25 gadus vecais Iļjins piedalījās 12 mačos, vidēji guva 4,3 punktus un savāca 2,7 bumbas pie groziem.

“Valmiera”/ORDO izlēmusi turpināt sadarbību ar Iļjinu, taču basketbolists nākamo sezonu pavadīs “Jūrmala”/”Fēnikss” vienībā.

“Viktoram Iļjinam ir nepieciešama regulāra spēļu prakse ar vismaz 25 minūtēm spēlē, taču, tā kā mūsu pamata centra spēlētājs jaunajā sezonā būs Lauris Blaus un bieži vien, ņemot vērā LBL komandu komplektācijas specifiku, ir iespējams centra pozīcijā izmantot arī spēka uzbrucējus, tad nākamajā sezonā Viktoram lielu spēles laiku nodrošināt nevaram. “Jūrmala”/”Fēnikss” viņam ir apsolījusi pamata centra vietu, līdz ar to mūsu cerība ir, ka, atgūstot pārliecību un aizvadot pārliecinošu sezonu Jūrmalas komandas rindās, pēc gada Viktors jau būs citā kvalitātē un gatavs atkal palīdzēt savai dzimtajai komandai,” paziņojumā norādījis kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

“Jūrmala”/”Fēnikss” jau iepriekš pievienojās Mārtiņš Vīņauds, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu “Valmiera”/ORDO sastāvā, taču bija viens no komandas rezervistiem.

Saglabājot čempionvienības kodolu, “Valmiera”/ORDO sastāvā nākamsezon spēlēs Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns, Haralds Kārlis, Artūrs Bērziņš, Ervīns Jonāts un Lauris Blaus, bet par vietu sastāvā cīnīsies Edgars Kaufmanis un citi 1999. un 2000.gadā dzimušie talantīgie Valmieras basketbola audzēkņi.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionvienība nākamsezon izīrēs Valmieras basketbola audzēkni Rinaldu Mālmani no Spānijas augstākās līgas kluba Vitorijas “Laboral Kutxa”.

Jūnija beigās komandas galvenā trenera amatā Robertu Štelmaheru nomainīja Uvis Helmanis, kuram asistēs Gatis Melderis.

“Valmiera”/ORDO aizvadītajā sezonā tika kronēta par “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas 25.sezonas čempioni, finālsērijā ar 4-3 uzvarot “VEF Rīga” vienību.

“Valmiera”/ORDO pirmo reizi spēlēja finālā un izcīnīja savu lielāko panākumu kluba vēsturē.

Informācija: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube