Trešdienas pēcpusdienā pazīstamais advokāts Aldis Gobzems, kurš lielākajai daļai iedzīvotāju ir pazīstams kā cietušo aizstāvis tiesā pret Zolitūdes lielveikala “Maxima” notikušajām traģēdijām, savā sociālajā kontā Facebook.com vietnē publicēja lūgumu. 

Advokāts darīja zināmu, ka tiesa šodien noraidījusi Zolitūdes “Maximas” traģēdijā cietušā ugunsdzēsēja prasību par kompensāciju un pauda viedokli, ka mūsu valstī politiskā un tieslietu sistēma ir kropla.

Aldis tāpat rakstīja: “Uzskatu, ka ir vajadzīgs politisks, tiesu varas un sabiedrisks atbalsts šajā lielākajā traģēdijā brīvajā Latvijā. Šobrīd šāds politisks un tiesu varas atbalsts cietušajiem nav. Protams, nejauksim politisko varu ar tiesu varu, bet brīžam šķiet, ka šīs varas ir savijušās kā Nameja gredzens. To, piemēram, pierāda tiesneses Līgas Blūmiņas savulaik lietotais un Homburg Zolitūde pārstāvjiem piederošais Porsche pie tiesas ēkas arī šodien, par ko varai nav iebildumu. Blūmiņa sēž, kur sēdējusi, un diriģē parādi. Es vēlos to mainīt, bet viens nevaru. Man vajadzīgs reāls atbalsts, domubiedri un politiska aizmugure. Es aicinu atsaukties tos, kuri ir gatavi šim lūgumam atsaukties. Ja tādu cilvēku nebūs, cīnīšos tālāk kā līdz šim – līdz uzvarai”.

Jaunāko interviju ar Zolitūdes traģēdijas cietušo advokātu Aldi Gobzemu skaties šeit! 

Alda lūgums pilnā versijā apskatāms zemāk:

gobzems

 

Interviju ar Zolitūdes traģēdijas cietušo advokātu Aldi Gobzemu skaties šeit

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube