Būvdarbu laikā Brīvības ielā Rīgā ceturtdien iespējami īslaicīgi gājēju kustības ierobežojumi, aģentūra BNS uzzināja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Ierobežota kustība būs Brīvības ielā posmā no Gaisa tilta līdz gājēju tunelim pa ielas labo pusi (virzienā uz Teiku) un no tuneļa līdz Gustava Zemgala gatvei. Norādītajā posmā būvdarbu veicējiem uzdots nodrošināt gājēju kustību.

Departaments gājējus aicina izmantot tuneli, lai šķērsotu Brīvības ielu un pārvietošanās tiks nodrošināta pa ielas kreiso pusi. Būvdarbu laikā gājējiem jārēķinās ar neērtībām, proti, šķembām klātu segumu.

Pēc būvdarbu veicēju atzinuma, visneērtākais posms gājējiem būvdarbu laikā ir tieši posms no Gaisa tilta līdz Gustava Zemgala gatvei, kur ietve apvienota ar veloceļu. Tāpat būtiski apgrūtināta gājēju pārvietošanās ir pazemes inženierkomunikāciju remontdarbu dēļ, kuri notiek paralēli ietves seguma nomaiņas darbiem.

Departaments iepriekš informēja, ka komunikāciju valdītāji pirms seguma atjaunošanas veic pazemes komunikāciju remontdarbus, lai nerastos situācijas, kad jaunais asfalts dēļ plānotajiem inženierkomunikāciju remontdarbiem atkal “jāuzlauž”.

Satiksmes dalībniekiem būvdarbu laikā rūpīgi jāseko līdzi ceļa zīmēm un norādēm. Būvdarbu laikā autovadītājiem, velobraucējiem un gājējiem jārēķinās ar ierobežojumiem, satiksmes sablīvējumiem un papildus ceļā pavadīto laiku.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube