Seksa pozitīvā ietekmē uz cilvēka veselību ir nenoliedzama – no samazināta stresa līmeņa, līdz novērstām sirds slimībām. Zinātnieki ir pierādījuši, ka seksuālas attiecības dara tikai un vienīgi labu.

Pētījumi liecina, ka sekss ir labs veids, kā sadedzināt liekās kalorijas. Nodarbojoties ar seksu vidēji 30 minūtes, tiek sadedzinātas aptuveni 85 kalorijas.Protams, ne jau visiem ir nepieciešami paskaidrojumi, kāpēc sekss ir tik labs, tomēr, ja uzskati, ka aiziešana līdz ledusskapim ir pietiekama fiziskā aktivitāte, tad mums ir ko jums pastāstīt.
Ja jūs domājat, ka svars seksa laikā zūd tādēļ, ka tā tomēr ir fiziska slodze, jūs maldāties. Pētījumi ir atklājuši, kādēļ sekss jums var palīdzēt zaudēt lieko svaru.

Pētījumi atklāj, ka sekss un oksitocīns, ko tas rada, var palīdzēt jums iegrožot ēšanu.

Zinātnieki izveidoja grupu ar seksuāli aktīviem cilvēkiem, dažādās svara kategorijās un lika tiem atbildēt uz dažādiem jautājumiem par ēšanu, seksu un citām ar veselību saistītām lietām. Pēcāk ar DNS asins parauga palīdzību centās noteikt vai ir kas kopīgs starp oksitocīna daudzumu asinīs, un to kā un cik daudz cilvēks ēd.

Vairākiem pētījuma dalībniekiem tika konstatētas dažādas bioloģijas un personīgas iezīmes, kas saistītas ar ēšanas paradumiem, ko ietekmē tieši oksitocīna līmenis. 

Karolīna Deivisa (Caroline Davis), vadošā zinātniece šajā pētījumā, stāsta – “Oksitocīns uzlabo sociālo un ar to saistīto pozitīvo uzvedību. No otras puses, oksitocīna līmeņa palielināšanās var samazināt apetīti – īpaši saldo ogļhidrātu patēriņu.”

Sekss ir labākais veids, ka veicināt oksitocīna līmeņa paaugstināšanos. Tādēļ, lai spētu izvairīties no vēlmes nakts vidū doties pie ledusskapja, labāk izvēlaties būt kopā ar savus mīļoto. Zaudēsiet svaru tādēļ, ka bijusi ne tikai īpaši patīkama fiziskā slodze, bet arī tādēļ, ka izdalās īpašas vielas, kuras samazinās vēlmi pēc našķiem.  

Saistītās tēmas: attiecībasveselība

youtube icon
Abonēt youtube