Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas “Dinamo” padomes sēdē ceturtdien par komandas galveno treneri tika apstiprināts Normunds Sējējs, informē vienība.

Rīgas “Dinamo” jau ilgāku laiku bija galvenā trenera meklējumos. Iepriekš kluba pārstāvji medijos vairākkārt norādīja, ka komandu gaidāmajā sezonā vadīs kāds ārzemju speciālists, tomēr pienākumi uzticēti Sējējam.

Akciju sabiedrības “Dinamo Rīga” padome ceturtdien sēdē izskatīja jautājumu par līdz šim treniņprocesā paveikto, gatavojoties KHL devītajai sezonai. Padome uzklausīja ģenerālmenedžera Sējēja ziņojumu par spēlētāju gatavību iekļaušanai komandas sastāvā, apstiprinot viņu galvenā trenera amatā.

Pagājušajā sezonā janvārī Rīgas “Dinamo” kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā “Dinamo” aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

Sējējs iepriekšējās astoņās KHL sezonās tikai 2012./2013.gada sezonā nebija Rīgas “Dinamo” ģenerālmenedžeris, kad viņš šīs funkcijas veica Čehijas komandā Prāgas “Lev”, kurai palīdzēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Sējējs 2004.gadā kļuva par “Rīga 2000” komandas galvenā trenera Jūliusa Šuplera palīgu, bet vēlāk viņu nomainīja galvenā trenera amatā. Pēc divām sezonām kā “Rīgas 2000” galvenais treneris 2008.gadā viņš kļuva par jaundibinātās Rīgas “Dinamo” komandas ģenerālmenedžeri, iemantojot labu reputāciju līgā.

Rīgas “Dinamo” komanda šobrīd Valmierā trenējas Sējēja, Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna vadībā. Speciālistu rīcībā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš, Gustavs Grigals, aizsargi Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko, Uvis Balinskis, uzbrucēji Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Vinnijs Saponari.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube