Liepājā noslēgusies izmeklēšana lietā, kur divi vīrieši bija aizdedzinājuši automašīnu un metušies bēgt, uzzināja Valsts policijā (VP).

Lieta ir nodota tālāk Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Pašlaik abām aizdomās turētājām personām – 33 un 31 gadu veciem vīriešiem – piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

26.maija naktī Liepājā, Mežmalas ielā, dega automašīna “Volkswagen Passat”. Netālu no notikuma vietas policijas darbinieki pamanīja vairākas bēgošas personas, kuras izdevās aizturēt. Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Uz aizdomu pamata par automašīnas ļaunprātīgu dedzināšanu tika aizturētas divas personas – 33 un 31 gadu veci vīrieši. Abi jau iepriekš bija vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažādu likumpārkāpumu, pārsvarā zādzību, izdarīšanu.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka sadedzinātās automašīnas īpašniekam, kādam 27 gadus vecam vīrietim, iepriekš bija izcēlies konflikts ar nepazīstamiem cilvēkiem. Rezultātā aizdomās turētās personas nolēma “palīdzēt” domstarpības atrisināt un aizdedzināt minētajam vīrietim piederošo automobili. Ļaundari, būdami alkohola reibumā, aplēja automašīnu ar degvielu un to aizdedzināja, pēc kā metās bēgt no notikuma vietas. Degošo automobili izdevās nodzēst, tomēr tas tika pamatīgi bojāts un vairs nebija atjaunojams.

Par šādu pārkāpumu personām var tikt piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas: automašīnadedzinātājiLiepājavīrieši

youtube icon
Abonēt youtube