Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien, 18. augustā, notika preses konference, kurā tika informēts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas pirmreizējās jumta un fasādes tīrīšanas norisi.

Konkursa rezultāti par fasādes tīrīšanu notika jūnijā un, kā jau iepriekš zināms, konkursā uzvarēja Vācijas tīrīšanas uzņēmums “Alfa Vita Life Science GmbH”. “Mūsu kompānijai šāda veida projekts nav pirmais, esam profesionāļi savā jomā un arī bibliotēkas darbiem pieiesim ļoti nopietni un profesionāli,” par tīrīšanas darbiem saka uzņēmuma vadītājs Oļegs Gutermans.

Kā uzsvēra konferences dalībnieki, tad uzņēmums tika izvēlēts, balstoties uz izmaksām – tām jābūt pēc iespējas lētākām, bet arī darbam jābūt kvalitatīvam, lai bibliotēkas fasādi nebūtu nepieciešams tīrīt divas reizes gadā.

Kā minēja LNB direktors Andris Vilks, tad galvenās problēmas, kuras saistītas ar netīro ēkas fasādi, ir netālu esošais dzelzceļš un intensīvā satiksme ap bibliotēku, kas ir iemesls lielajam putekļu daudzumam uz ēkas fasādes.

Fasāde tiks pārklāta ar speciālu aizsargslāni, kas neļaus uzkrāties tik daudz putekļiem. Un arī nav teikts, ka bibliotēkai visu laiku ir jābūt perfekti tīrai, tomēr tiks darīts viss iespējamais, lai novērstu tik ātru netīrumu veidošanos uz fasādes,” stāsta Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Indriķis Builis.

Uz bibliotēkas fasādes jau norit pirmie tīrīšanas darbi. Kā tas notiek, skaties šeit:

youtube icon
Abonēt youtube