changing-of-the-guards-959470_1280

pixabay.com

 

Lielbritānijai iespējami drīz jāuzsāk “šķiršanās” no Eiropas Savienības (ES) un oficiāli jāpamet bloks līdz 2019.gadam, otrdien sacīja Eiropas Parlamenta (EP) vecākais “Brexit” sarunvedējs Gijs Verhofstats.

Londona var saglabāt vērtīgo piekļuvi vienotajam tirgum, ja tā pieņem ES pilsoņu brīvu pārvietošanos uz Lielbritāniju, sacīja bijušais Beļģijas premjerministrs.

“Apvienotajai Karalistei jāuzsāk 50.paragrāfa darbība, cik vien drīz iespējams, lai mēs varam pabeigt sarunas līdz 2019.gadam” pirms šajā gadā paredzētajām EP vēlēšanām, preses konferencē Strasbūrā sacīja Verhofstats.

“Es nevaru iztēloties, ka mēs sākam jaunu likumdošanas ciklu bez vienošanās un ka mēs ieejam jaunā likumdošanas ciklā bez atrisinājuma,” viņš piebilda.

“Parlamenta nostāja ir ļoti skaidra. Nostāja vienmēr ir bijusi – ja Apvienotā Karaliste arī turpmāk grib būt daļa no vienotā tirgus, tai arī ir jāakceptē mūsu pilsoņu brīva pārvietošanās,” sacīja Verhofstats.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka neuzsāks 50.paragrāfa procedūru ātrāk par nākamā gada sākumu.

Londonai ir vajadzīgs vairāk laika, lai pabeigtu darbu pie prasībām, viņa skaidroja, turklāt valdība ir sašķelta jautājumā par to, kā apturēt imigrāciju un vienlaikus saglabāt vienotā tirgus labumus.

 

 

Info:BNS

Saistītās tēmas: BrexitLielbritānijaPamestES

youtube icon
Abonēt youtube