feb353af915189

 

Sociālā tīkla lietotāji četru dienu laikā savāca $300 000 89 gadus vecam saldējuma pārdevējam Fidensio Sančesam.

Vienu dienu  Čikāgas iedzīvotājs uz ielas pamanījis vecu vīru, kurš stūma saldējuma ratus, bet neviens viņu nemanīja. Tad Džoels Servantes Masias, aizkustināts un apbēdināts par cilvēku vienaldzību uztaisīja foto, kuru publicēja Facebook un pastāstīja : “Es nevarēju skatīties uz šo cilvēku, kurš savā vecumā strādā tā vietā, lai atpūstos pensijā. Es nopirku no viņa 20 saldējumu, iedevu $50 , pateicos un aizbraucu.”

Saldējuma vīrs dalījās ar vīrieti, ka pēc meitas nāves viņš kopā ar sievu rūpējas par mazbērniem. Ģimenes finansiālais stāvoklis bija tik slikts, ka viņiem pat nebija naudas meitas apglabāšanai.

Vienu dienu vēlāk pēc Facebook posta “Msas GoFundMe” mājaslapā palaida kampaņu naudas vākšanai un cerēja uz saziedoto summu $3 000 apmērā, lai apmaksātu sirmgalvim brīvdienas. Tomēr rezultāts pārspēja visas cerības  – četru dienu laikā tika savākti $300 000.

Portālam BuzzFeed Sančes paziņoja, ka netaisās atstāt sev ne kapeikas: līdzekļi aizies mazbērniem, bet daļa tiks ziedota cilvēkiem, kuriem nauda ir nepieciešama.

Saistītās tēmas: BuzzfeedSaldējumaPārdevējsSančes

youtube icon
Abonēt youtube