Titulētais austrāliešu BMX riteņbraucējs Sems Vilobijs palicis daļēji paralizēts pēc treniņa laikā piedzīvotā smagā kritiena.

Foto: sandiegouniontribune

Kā ceturtdien paziņojumā pavēstījusi Austrālijas Riteņbraukšanas federācija, Vilobijs nav spējīgs kustināt savu ķermeni no krūškurvja uz leju.

25 gadus vecais riteņbraucējs, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs piekāpās vienīgi latvietim Mārim Štrombergam, kritienu piedzīvoja 10.septembrī Sandjego. Turpinājumā tika veikta operācija viņa muguras skriemeļiem, kas bija saspieduši muguras smadzenes.

“Par laimi šī operācija bija pietiekami veiksmīga, tāpēc otra operācija tālākai stabilizācijai nebija nepieciešama,” teikts paziņojumā. “Šobrīd Sems nevar pakustināt savu ķermeni no krūškurvja uz leju, tomēr var izmantot rokas un lēnām atgūst jūtīgumu kājām.”

Tuvākajās dienās Vilobijs uzsāks rehabilitācijas procesu. Sportista ģimene paziņojumā uzsvērusi, ka viņš ir ļoti apņēmīgs, bet šajā portālā iespējams finansiāli atbalstīt austrālieša rehabilitāciju un nosūtīt viņam laba vēlējumus.

Nesen aizvadītajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Vilobijs priekšsacīkstēs demonstrēja vispārliecinošāko sniegumu no visiem braucējiem, tomēr finālā palika tikai sestais. Pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē austrālietis piekāpās vien Štrombergam, iegūstot sudraba godalgu. Tāpat Vilobijs ir 2012. un 2014.gada pasaules čempions.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: AutrālijaBMSBNSparalīzeSems Vilobijs

youtube icon
Abonēt youtube