Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā pēcpusdienās pietuvosies siltuma rekordiem, vietām tie kritīs, prognozē “Global Forecast System“.

Sestdien un svētdien, 10. un 11. septembrī, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem, par kādu grādu mazāk būs vietām piekrastē. Naktī uz sestdienu dažviet valstī, naktī uz svētdienu jau daudzviet veidosies migla, arī rīti vietām būs mitri un pelēki, bet pēcpusdienās valsts lielākajā daļā spīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Jaunās nedēļas sākumā gaisa temperatūra var nedaudz pazemināties, nedēļas gaitā atkal paaugstināties. Siltākais laiks būs Kurzemē un Zemgalē, kur termometra stabiņš vietām var sasniegt +27 grādus.

Dominējot lēnam vējam un bezvējam, gaisa temperatūra naktīs zem skaidrām debesīm strauji pazemināsies, daudzviet noslīdot zem +10 grādiem. Arī nākamnedēļ bieži veidosies migla, zemie mākoņi vietām ilgstoši neizklīdīs, bet ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta septembra vidū, ir +28,9 grādi 1951. gada 14. septembrī un +29,4 grādi 1947. gada 17. septembrī. Visticamāk, tuvākajā nedēļā netiks pārspēti nacionālie karstuma rekordi, bet kritīs atsevišķu novērojumu staciju rekordi.

Daudzviet Eiropas rietumu, centrālajā un dienvidu daļā gaisa temperatūra tuvākajā nedēļā sasniegs +30..+35 grādus.

Informācija: BNS

youtube icon
Abonēt youtube