Aktivitātes monitori ir paredzēti, lai palīdzētu mums sasniegt mūsu fitnesa mērķus, bet, kad runa ir par motivāciju, tev būtu jāvēlas to meklēt tālāk par savu plaukstu.

Pētījumā, ko 20. septembrī publicēja “JAMA“, pētnieki atklāja, ka fitnesa pulksteņi jeb izsekotāji nav efektīvi, ja runa iet par ilgtermiņa svara zuduma veicināšanu.

Pirmajā pētījuma posmā 471 brīvprātīgais ar lieko svaru sekoja parastam svara zaudēšanas plānam (tostarp mazkaloriju diētai un vingrojumu programmai) sešus mēnešus. Tad brīvprātīgie tika sadalīti divās grupās, kur puse no dalībniekiem saņēma darbības monitorus un puse tika lūgta pierakstīt savu darbību tiešsaistē.

Pēc 18 mēnešiem visi dalībnieki atgriezās laboratorijā, lai atkārtotu savus mērījumus. Lielākā daļa bija kļuvuši slaidāki, nekā pētījuma sākumā (daudzi arī bija atguvuši daļu no svara, ko bija zaudējuši). Tie, kas nenēsāja fitnesa pulksteņus, bija kļuvuši par 6 kilogramiem vieglāki divu gadu laikā. Tie, kas lietoja pulksteņus, svēra vien 3,5 kilogramus mazāk.

Mēs esam noskaidrojuši, ka paliek dažādi jautājumi saistībā ar ierīču efektivitāti,” teica projekta autors.

Saistītās tēmas: FitnesssvarsTehnoloģijasZaudēšana

youtube icon
Abonēt youtube