Kalnciema kvartālā šodien no plkst. 10:00 līdz 16:00 notiks “Itāļu tirgus”, kura laikā varēs iepazīties ar Itālijas kultūru un baudīt itāļu delikateses, informēja pasākuma organizatori.

Kalnciema kvartāls Miķeļdienā jau sesto gadu rīko “Itāļu tirgu”, kas ik gadu apvieno itāļu kultūras un virtuves piekritējus. Ierasti šajā dienā Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgū ir iespēja iegādāties dažādas delikateses no Itālijas, piemēram, olīvas un augstākā labuma olīveļļas, cietos un mīkstos sierus, izsmalcinātu prošuto, itāļu pastu, pesto, fokačas, gardākos desertus, saldumus un citas delikateses. Itāļu tirgotāji šoreiz apsolījuši arī ēdienu gatavošanas meistarklases un delikatešu degustācijas.

Būs pieejams liels itāļu vīnu klāsts. Par to būs parūpējies “Vīnu veikals”, kurš piedāvās labāko vīnu izlasi no Itālijas reģiona Markes mazajām vīna darītavām.

Plkst. 13:00 Kalnciema kvartāla Vīnu veikala zālē notiks akustiskās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies ”De Jorans & Marco Colombo”.

No plkst. 11:00 līdz 15:00 Kalnciema kvartāla teritorijā norisināsies itāliskas aktivitātes un nodarbības bērniem. Montesori darbnīca “Skrūves un bantes” būs sagatavojusi pasaules izzināšanas darbnīcu pēc itāļu pedagoģes Montesori izstrādātajām metodēm. Tāpat bērni varēs apgūt itāļu valodas pamatus, balstoties uz piecām maņām, piestājot piecās sajūtu “stacijās”. Valodas darbnīcu “Sajūti Itāliju!” kopā ar itāļu kultūras draugiem “L’Italii” varēs atrast Izstāžu galerijas telpās no plkst. 11:00 līdz 15:00.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: dienasitāļukalnciemakvartāls

youtube icon
Abonēt youtube