Vasarā Latvijā reģistrētais bezdarba līmenis kopumā bijis par 0,5 procentpunktiem zemāks nekā pērn, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” teica Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Viņa stāstīja, ka bezdarba līmenis vasaras mēnešos tradicionāli samazinās un šogad tas bijis par 0,5 procentpunktiem zemāks nekā pērn vasarā.

Problēmas lielākoties ir ar ilgstošajiem bezdarbniekiem, kuru skaits nesamazinās un veido vidēji 30% no visiem darba meklētājiem. Kalvāne norādīja, ka labāka situācija ir ar jauniešiem bezdarbniekiem, kuru skaits samazinās.

NVA vadītāja stāstīja, ka interese par nodarbinātību kādā citā Eiropas Savienības valstī saglabājusies 2012. gada līmenī un šogad pirmajos septiņos mēnešos sniegti seši tūkstoši konsultāciju. Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji interesējas par darba iespējām Vācijā, Lielbritānijā un Somijā.

Jau vēstīts, ka Latvijā šogad jūlija beigās reģistrētā bezdarba līmenis, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 8,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Saistītās tēmas: bezdarbaBNSekonomikaNVA

youtube icon
Abonēt youtube