Pateicoties mērķtiecīgam darbam jaunu tirgu meklējumos, zivju pārstrādes nozare Latvijā šobrīd piedzīvo “restartu”, atzina Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits, piebilstot, ka nozarei ir ļoti labas perspektīvas nākotnē.

“Lai arī Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas tirgu slēgšana, kā arī kopējā ekonomiskā situācija šajā reģionā Latvijas zivju pārstrādes nozarei ir milzīgs trieciens, tomēr daudzus gadus mērķtiecīgi veiktais darbs pie jauniem produktiem un tirgiem skaidri apliecina, ka nozarei ir ļoti labas perspektīvas nākotnē. Mēs šodien runājam par nozares “restartu”,” sacīja Šmits.

Viņš norādīja, ka par pozitīvām iezīmēm nozarē liecina arī gūtā atzinība pasaules lielākajā pārtikas produktu izstādē “Sial 2016”, kas patlaban norisinās Parīzē.

“Pirms četriem gadiem nozare izvirzīja jaunus kopējos mērķus produktu un tirgu attīstībai, kas paredzēja arī augstas pievienotās vērtības sardīņu produkta virzību. Šī “Sial Paris” izstāde ļoti skaidri pierāda, pirmkārt, to, ka nozares uzņēmēji nekļūdījās jaunu mērķu noteikšanā, otrkārt, vienkāršu patiesību, ka Latvija ir pasaules līmeņa spēlētājs mazo pelaģisko zivju pārstrādē. Zināšanas, kas balstās vismaz pusotru gadsimtu senās tradīcijās, ir pamats tam, lai Latvija kā zivju pārstrādes lielvalsts spētu veiksmīgi konkurēt ar jebkuru citu spēlētāju pasaulē,” teica Šmits.

Viņš arī informēja, ka Latvijas zivju pārstrādes produkts “Smoked Petites Sardines“, kuru ražo SIA “Karavela”, izstādē guvis starptautisku ekspertu atzinību un iekļauts “Sial” 2016″ gada inovatīvo produktu stendā. “Smoked Petites Sardines” novērtēts par augsto kvalitāti, bet īpaši par inovatīvu iepakojuma risinājumu, kas ir jaunatklājums zivju konservu industrijai. Pirmie pasaulē šādu iepakojumu ražošanā sāka ieviest Latvijas uzņēmumi SIA “Gamma-A” un AS “Brīvais vilnis”, bet patlaban tas ir kļuvis par nozares atpazīstamības zīmi, īpaši tādu produktu piedāvājumā kā “Brisling sardines” un “Les petites sardines de Riga“.

Kā ziņots, Latvijas zivju konservu importa aizliegumu Krievija noteica 2015. gada jūnijā, bet svaigajām, saldētajām un atdzesētajām zivīm, tāpat kā citiem Eiropas Savienības pārtikas produktiem, aizliegums tika noteikts 2014. gada augustā.

 

 


Info: BNS

Foto: pixabay

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube