Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki vakar pēc pakaļdzīšanās aizturēja kādu šoferi, kurš pie stūres bija sēdies bez tiesībām un, iespējams, narkotisko vielu iespaidā, informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Ceturtdienas naktī RPP Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Grīziņkalna apkaimē, pamanīja autovadītāju, kurš ar “Lexus” markas automašīnu pa brauktuvi pārvietojās aizdomīgi. Kārtības sargi nolēma automašīnu apturēt, taču tās vadītājs uz policistu prasībām nereaģēja un strauji palielināja ātrumu.

Policisti par notiekošo informēja otru ekipāžu, kas bija tuvumā, un dzinās pakaļ bēgošajam auto. Izbraucot uz Pērnavas ielas, bēglis bija iedzīts strupceļā – no abām pusēm viņam tuvojās policijas ekipāžas. Automašīnas vadītājs mēģināja aizbēgt un, braucot atpakaļgaitā, ietriecās policijas operatīvajā transportlīdzeklī.

Ņemot vērā, ka autovadītājs acīmredzami negribēja padoties policistiem, kārtības sargi piesteidzās pie auto un izsita tā stiklus, lai paši varētu izslēgt dzinēju un izņemt atslēgu no aizdedzes. Kārtības sargiem izdevās automašīnu pilnībā apturēt un aizturēt tās vadītāju. Policistiem izdevās panākt, ka pakaļdzīšanās ilga vien aptuveni minūti.

Vēlāk notikuma vietā darbu pārņēma Valsts policijas darbinieki. Izrādījās, ka 27 gadus vecais “Lexus” vadītājs pie stūres sēdies bez tiesībām un, iespējams, bijis narkotisko vielu reibumā. Vīrietim tiks veikta ekspertīze, lai pārbaudītu narkotisko vielu klātbūtni organismā, bet automašīna, ar kuru viņš bēga, nogādāta policijas stāvvietā. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Informācija: BNS

youtube icon
Abonēt youtube