Daži saka, ka laimi var nopirkt, citi tic, ka visa pamatā ir pozitīva domāšana.

Kā izrādās, pastāv lētāks un vienkāršāks veids, kā sejai likt atplaukt smaidā. Saskaņā ar jaunu pētījumu, atbilde slēpjas ēdienā, kuram ir dzeltena krāsa.

The Happy Egg Company” pētījums rāda, ka dzeltenas krāsas ēdiens atbrīvo zināma daudzuma laimes hormonu, jo dzeltena krāsa asociējas ar prieku, siltumu un laimes sajūtu.

Psihologi iesaka, ka mūsu attieksme pret ēdiena krāsu attīstās jau bērnībā. Runā, ka dzeltena krāsa stimulē labo smadzeņu puslodi, kas atbild par loģiku, līdz ar to esam iedrošināti šo dzelteno krāsu uztvert kā siltu un jauku krāsu.

Pētījumā, kurā piedalījās 1000 cilvēku, 70% apgalvoja, ka dzeltenas krāsas ēdiens rada jautras izjūtas. 61% apgalvoja, ka tieši omlete šķiet “priecīgais” ēdiens, pēc tam seko makaroni ar sieru. Tāpat par priecīgiem uzskata banānus, pankūkas un vārītu olu dzeltenumus.

Neirologi bija pārsteigti par pētījuma rezultātu, jo negaidīja, ka dzeltenas krāsas ēdiens izraisīs tik daudz spēcīgu, pozitīvu emociju.

30% aptaujāto uzskata, ka dzeltenas krāsas ēdiens ir daudz pozitīvāks, nekā citu krāsu ēdiens. 62% no aptaujātajiem savā ledusskapī vēlas redzēt dzeltenas krāsas pārtiku.

Tas nozīmē, ka laiks papildināt krājumus ar banāniem, olām un cita veida dzeltenas krāsas pārtiku. 🙂

Saistītās tēmas: banānidzeltensĒdienslaimeOlaspozitīvas emocijas

youtube icon
Abonēt youtube