“Planks” jeb pozīcija balstā guļus šobrīd ieguvusi teju sensacionālu atzinību, kā viens no efektīvākajiem veidiem, kā iegūt skaistu vēdera presi un vispārīgi stiprināt ķermeni.

Tiklīdz esi apguvusi pamata “planku” , gribās kaut ko vairāk un jāteic, šim vingrinājumam ir neskaitāmi daudz variāciju. Viena no tām ir “planks” šūpojoties.

The forearm plank rock” jeb vienkāršāk šūpošanās balstā guļus ir teju tāds pats kā vienkāršais balsts, taču tam tiek pievienota šūpošanās. Šī papildus kustība karsēs muskuļus vēl vairāk, jo tiek patērēta papildu enerģija, lai izpildītu šo kustību.

Un ieguvumi no šī vingrinājuma neapstājas vien pie lieliskas, spēcīgas presītes. Tas ir īpaši labs plecu muskuļiem, jo tiem jāstrādā, lai ķermeni varētu kustināt uz priekšu un atpakaļ.

Šī kustība mērķē arī uz tiem muguras muskuļiem, kurus nereti mēs nemaz nespējam iekustināt.  Fitnesa eksperti iesaka šo vingrinājumu tiem, kuriem ir vāji plecu muskuļi. Šis vingrinājums tos stiprinās, padarot izturīgākus, bez jebkādām papildu lielām kustībām un pretestības.

Sāc ar vienkāršā balsta pozīciju.

Savu ķermeni sašūpo uz priekšu tā, lai kājas teju vai paliek pirkstgalos, ļaujot pleciem aizšūpoties garām elkoņiem. Pēc tam ķermeni šūpo atpakaļ sākuma pozīcijā.

Ņem vērā: vēdera muskulatūrai ir jābūt sasprindzinātai un mugurkaulam jābūt taisnam. Neļauj dibenam nedz nosvērties uz leju, nedz celties augšup, sasprindzini to.

Šo kustību turpini 15 – 30 sekundes. Atvelc ātru elpu un atkārto vēl 3 – 5 reizes.

Saistītās tēmas: balsts guļusFitnessplanksskaistumsvēdera prese

youtube icon
Abonēt youtube