Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdēja zem -4 grādiem, vietām Vidzemē un Latgalē arī zem -6 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš marta. Pirms gada šajā datumā Daugavpils apkaimē gaiss atdzisa līdz nepilniem -6 grādiem, savukārt 13.oktobra nacionālais aukstuma rekords ir -9,4 grādi 1973.gadā.

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā no rīta bija -6,2 grādi Daugavpils un Zosēnu meteostacijā. Madonā gaiss atdzisa līdz -5,8 grādiem, Gulbenē – līdz -5,1 grādam, Mērsragā – līdz -5,0 grādiem.

Saskaņā ar uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” datiem zemākā gaisa temperatūra bija -6,3 grādi Kārsavā, nepilnu sešu grādu sals reģistrēts arī citviet Latgalē, kā arī Garkalnes apkaimē.

Zem nulles gaisa temperatūra nenoslīdēja tikai vietām Kurzemes piekrastē un Rīgas pilsētas ziemeļos, tomēr naktī pat Ventspils lidostā sals sasniedza -4 grādus.

Dažviet valstī, galvenokārt Ziemeļvidzemē un vietām Kurzemē, saglabājas migla un sarma. Uz ceļiem atsevišķās vietās, īpaši uz tiltiem un pārvadiem Rīgā, konstatēts apledojums.

Pūš lēns vējš. Ziemeļvidzemē un daudzviet Kurzemē apmākušās debesis, pārējā Latvijā – pārsvarā skaidras.

Rīgā ceturtdienas rītā skaidrs laiks un lēns ziemeļaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra pilsētas centrā bija -1..-2 grādi, bet lidostā “Rīga” un arī citviet piepilsētā -5 grādi. Gandrīz tika pārspēts galvaspilsētas 13.oktobra aukstuma rekords – 1959.gadā reģistrētie -5,2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,4 grādiem Saldū līdz +10,4 grādiem Ventspilī.

12.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Grieķijā un +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -11..-14 grādu vietām Skandināvijā.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: aukstums pirmaislaika ziņas

youtube icon
Abonēt youtube