Gruzīnu speciālists Tamazs Pertija kļuvis par “Liepājas” futbola komandas galveno treneri, otrdien pavēstīja klubs.

Nākamajā sezonā Pertijas palīgi būs Mareks Zuntners un vārtsargu treneris Viktors Spole.

Pašlaik 41 gadu vecais Pertija spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Gruzijas, Moldovas, Baltkrievijas un Latvijas klubus, bet visu trenera karjeru pavadījis Latvijā. Trenera gaitas Pertija sāka Daugavpilī, bet kopš 2011.gada strādāja “Skonto” sistēmā – vispirms “Olimpā”, bet kopš 2013.gada “Skonto” galvenajā komandā. Lai arī šī trenera vadībā ”skontieši” demonstrēja kvalitatīvu sniegumu un tika uzskatīti par čempionāta galvenajiem favorītiem, trīs gadus pēc kārtas komanda Latvijas virslīgā ierindojās otrajā vietā. Ieilgušo finansiālo problēmu dēļ šosezon “Skonto” nesaņēma licenci dalībai virslīgā.

“Liepāja” pērn savā otrajā sezonā triumfēja čempionātā, bet šo sezonu noslēdza vien ceturtajā pozīcijā, no čempiones Jūrmalas “Spartaka” atpaliekot par 16 punktiem. Šīs sezonas virslīgas čempionāta ceturtajā aplī Kurzemes klubs nopelnīja vien sešus punktus.

Iepriekšējais “Liepājas” galvenais treneris Viktors Dobrecovs pēc šīs sezonas pēdējā mača pavēstīja, ka atstāj amatu.

Dobrecovs kā spēlētājs kļuva par Latvijas futbola čempionāta visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, bet “Liepājas” komandu viņš vadīja kopš tās izveidošanas 2014.gada sākumā. Šī viņam bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Saistītās tēmas: FutbolsLiepājatreneris

youtube icon
Abonēt youtube