Kad šķiet, ka viss apkārt kļūst sarežģīts un nosprausto mērķu sasniegšana šķiet neiespējama, nepieciešams kaut mazākais nieciņš, kas spētu uzlabot noskaņojumu.

Tu neticēsi, cik liela ietekme ir apkārtējai videi uz to, kā tu jūties, kāds ir tavs noskaņojums un vispārējā motivācija dzīvei. Īpaša nozīmē ir augiem. Šeit būs pāris augu, kuriem noteikti jāatrodas tavās mājās, tie uzlabos garastāvokli un radīs patīkamu atmosfēru.

Baziliks

Šis ir viens no iecienītākajiem kulinārijas augiem, kas lieliski uzlabo noskaņojumu. Tā īpašā smarža pozitīvi iedarbojas uz mūsu ķermeni, liekot mums izjust pozitīvu enerģiju.

Pelargonijas (ģerānijas)

Ar ziediem bagātais un krāšņais augs spēj uzmundrināt, tā vieglā smarža nenomāc, bet gan nomierina mūs.

Angļu efeja

Šī auga klātbūtnē varat ievilkt dziļu elpu. Tiek uzskatīts, ka tas dabiski attīra gaisu un mazina negatīvo enerģiju.

Bostonas paparde

Gluži kā efeja, tā lieliski filtrē gaisu, atbrīvojot to no 1863 dažādiem toksīniem vien stundas laikā. Šis fakts noteikti spēs nomierināt tavu prātu.

Lavanda

Lavandas smarža jau izsenis tiek uzskatīta par nemiera un negatīvu emociju mazinātāju. Svaigas lavandas smarža attīrīs māju no negatīvām emocijām un iespējama nemiera.

Rozes

Ne jau svarīgākais ir tās pasmaržot, bet gan apskatīt. Pētījumi liecina, ka tie, kuriem ir iespēja vēro rozes, ir daudz relaksētāki un mierīgāki.

Cūkausītis

Pavadi daudz laika iekštelpās? Tad ienes tajā šo eleganto augu. Šis augs atbrīvos no pelējuma un strādā kā bioloģisks attīrītājs.

Orhidejas

Graciozās orhidejas mājas padarīs daudz elegantākas. Bieži vien tās mēdz ziedēs visa gada garumā, radot patīkamu noskaņojumu, īpaši ziemas tumšajā laikā. Orhidejas rada pozitīvu auru, uzlabojot noskaņojumu.

Rozmarīns

Jau vēsturiski tas simbolizē iekšēju mieru. Tā maģiskā smarža nomierina un rada pozitīvas vibrācijas, atmiņā atgriežot saulainās dienas.

Maijpuķītes

Pēc ilgiem pētījumiem noskaidrots, ka maijpuķītes un to īpaši spēcīgā smarža iedvesmo un rada pozitīvas emocijas. Novērš skumjas un liek domāt par pavasari un pozitīvām lietām.

Puķuzirnīši

Šie apburošie ziediņi salīdzināmi ar maijpuķītēm. Saldā smarža rada patīkamas emocijas un uzlabo noskaņojumu. Papildus to skaistums padara patīkamu apkārtējo vidi, tā tiek izdaiļota.

 

 

 

 

Saistītās tēmas: augidzīvepozitīvismsziedi

youtube icon
Abonēt youtube