Ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs republikāņu kandidāts Donalds Tramps, tas būs milzīgs pārsteigums un izaicinājums pasaulei, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

“Neviens nezina, ko gaidīt no cilvēka, kas nav vadījis valsti, nav politiķis,” sacīja Kalniņš, piebilstot, ka Tramps nav vadījis valsti, nav bijis politiķis, ir arī atklāti melojis un nespēj pamatot paša sacīto.

“Tramps lepojas ar to, ka viņš nelasa grāmatas, ka viņam nav jāmācās un viņš visu zina,” izteicās politiķis.

Viņš gan uzskata, ka ne demokrātu kandidāte Hilarija Klintone, ne Tramps nevarot apvienot ASV iedzīvotājus. “Viņi ir radikalizējušies un diemžēl Tramps to ir veicinājis,” teica Kalniņš, piebilstot, ka pirms mēs paši sākam domāt, kā šīs vēlēšanas ietekmēs Eiropu vai pasauli, Amerikas tautai būs jātiek ar to galā.

Kā ziņots, ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās republikāņu kandidāts Tramps līdz šim izvirzījies vadībā ar 238 elektoru balsīm, viņam seko demokrātu kandidāte Klintone ar 215 balsīm, liecina amerikāņu telekanālu aplēses.

Uzvarai vēlēšanās nepieciešamas 270 elektoru balsis.

 


Info: BNS

Foto: reuters

Saistītās tēmas: ASVVēlēšanasTrampsUzvara

youtube icon
Abonēt youtube