Grāmatu apgāds “Lietusdārzs” izdevis grāmatu “Latviešus Sibīrijā meklējot”, ko veido 1975.gadā Ingvara Leiša sarakstītā dienasgrāmata un Ulda Brieža uzņemtās fotogrāfijas.

Abi autori latviešus Sibīrijā meklējuši, ar velosipēdiem no maija līdz novembrim virzīdamies no Rīgas uz Vladivostoku. Ekspedīcija bija ne tikai fiziski grūta, bet ceļotāji atrada arī latviešu atsevišķos likteņus un kopējo vēsturi, kas ir smags atradums.

Dienasgrāmatai un fotogrāfijām ir vēsturisku dokumentu svars. Tās apliecina spēju sekot savam aicinājumam, pildīt misiju, kas ir pašu nejauši atrasta, bet nozīmīga visai tautai.

“Lieliski, ka šis milzīgais saturs atklājas spurainā, nenogludinātā tekstā, kādu nerakstītu ne profesionāls vēsturnieks, ne rakstnieks. Ceļotāji sarunājas ar visdažādākajiem cilvēkiem, ēd makaronus, dzer šņabi, lāpa velosipēdu riepas, sulīgi raksturo sādžas un to iemītniekus. Šis dzīvīgais, gandrīz neapstrādātais stāstījums vienā mirklī iegremdē laikos, kuros ir daudz baismu, netīrības un smieklīgā,” norādīja apgāda pārstāve.

Saistītās tēmas: ApgādsGrāmata

youtube icon
Abonēt youtube