Izrādās,  Latvijā ir viegli kļūt par slavenību – vienalga, vai stāstītais par tevi atbilst patiesībai vai tikai daļēji. Toties dažu dienu laikā tu tiec apspriests visos iespējamajos ziņu portālos, interneta vietnēs, un tev tiek piešķirts arī tituls “Gada Necilvēks”. 

Šādi notikumi norisinājās nesen – pēc tam, kad kāds žurnālists no mednieku foruma izņēma fotogrāfiju, kurā nofotografējusies sieviete ar viņas pašas nomedītu lūsi, un ievietoja to publiskajā telpā – interneta sociālajos tīklos, tai pievienojot sirdi plosošu stāstu.

Tam sekoja tūlītēja, naidīga publikas ķengāšanās internetā, nezinot patiesos apstākļus, neskaitāmi komentāri aicināja uz vardarbību ne tikai pret pieminēto mednieci, bet arī pret viņas ģimeni. Dažu dienu laikā tika izsludinātas valsts mēroga raganu medības. Skaidrs, ka vadošie mediji, šo rakstu publicējot, radīja milzu ažiotāžu, taču žurnālistikas profesionalitātes trūkuma dēļ, nepadomājot par to, kādas tas izraisīs sekas.

RītaKafija.lv rubrikā “Es nebaidos teikt taisnību!” viedokli par notikušo lūdza dalīties medniekam Andim Anspokam un juristam Bruno Putniņam.

Mednieka Anda Anspoka pārdomas par notikušo var izlasīt šeit.

 

youtube icon
Abonēt youtube