Uz ziemeļaustrumiem no Tokijas notikusi spēcīga zemestrīce, tomēr cunami draudu nav, paziņojusi Japānas Meteoroloģijas pārvalde.

Tā pavēstīja, ka zemestrīces stiprums bijis 6,3 magnitūdas, bet ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) lēš, ka zemestrīces stiprums bijis 5,9 magnitūdas.

Zemestrīces hipocentrs atradās 10 kilometru dziļumā, 18 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Daigo pilsētas.

Nav ziņu par cietušajiem vai postījumiem, reportieriem pavēstīja vecākais kabineta sekretārs Josihide Suga, piebilstot, ka nekādas novirzes nav konstatētas reģionā esošajās atomelektrostacijās (AES).

Japāna atrodas četru tektonisko plātņu savienojuma vietā un katru gadu piedzīvo vairākas relatīvi stipras zemestrīces, bet seismiski drošu ēku būvniecības noteikumu stingras ievērošanas dēļ tās parasti nenodara lielus postījumus.

2011.gada martā Japāna piedzīvoja zemestrīci un tam sekojošu cunami, kā rezultātā bojā gāja vai pazuda bez vēsts vairāk nekā 18 000 cilvēku, izraisot arī Fukušimas AES katastrofu.

Aprīlī divas stipras zemestrīces ar vairāk nekā 1700 pēcgrūdieniem Kumamoto prefektūrā Japānas dienvidos prasīja vismaz 50 cilvēku dzīvības un nodarīja plašus postījumus.

Saistītās tēmas: JapānaZemestrīce

youtube icon
Abonēt youtube